HALLOWEEN

Då var det måndag redan vilket innebar att nora åkte hem igen :( Men vi har haft en riktigt trevlig vcka iallafall och det var verkligen behövligt att träffa henne igen och få kramas lite :)

Men har haft fullt upp idag! Först storstädat sedan pyntat huset inför halloween partyt sen lagat köttbullar och spagetti till de hungriga barnen sen ut och trick or treatat. Tur jag inte var ensam iallfall utan att Alex varit hemma och hjälpt mig :) Men het slut är jag iallfall plus att jag börjar få ont i halsen. Blää! Antar att det är fred som smittat mig kanske. Eller Nora?

Jaja, jag överlever nog. Bara sju veckor kvar tills jag sätter foten på Gotland igen. WIIIIIIIIIIII :D:D:D

Men nu ska jag ner o käka lite macka till kvällsmat tror jag. hehe

Myskväll

Tycker det är lite små mysigt att dela min karriga säng med Nora dessa dagar. Varmt och skönt är det också för en gång skulle. 

Men snart åker hon hem igen och mitt liv går tillbaka till jobb rutinen igen. Känns helt okej faktiskt. Kunde inte låta bli och bli lite glad när killarna kom hem igen efter en vecka vid mormor. Nu är det full fart här igen men så ska det vara! Sen är det ju ara sju veckor kvar tills jag kommer hem igen. WIII!

men nn avslutar jag med att bjuda på en mycket vacker bild på hur vi ser ut just nu. ENJOY!





Som sagt, det äär ju halloween..

Några dagars uppdatering

Nu har det varit väldigt dålig uppdtering här några dagar men jag har iksom inte riktigt haft tid eller lust och skriva. Men nu så, nu ska ni få veta allt jag gjort dom senaste dagarna. 

Söndag: Blev IKEA hela dagen och det var ju verkligen super kul. Hann knappt i genom dörren innan man fick känslan av att vara stolt svensk. Fan va vi kan vi senskar. IKEA är ju genialiskt! Det blev iallafall köttbullar och svenska kaka. MUMS! Sen lite shopping sen hem igen. 

Måndag: Storstädade för hela veckan idag, trots att jag mådde enorm dåligt. På kvällen blev det Mamma Mia musikal och det var verkligen jätte roligt! Då blev man en stolt svensk igen :) haha
Tisdag: Ingen mindre än Nora anlädde idag ilket var superduper underbart! Först blev det lunch med Emelie och hennes familj sen promenad runt om i East Sheen. Mysigt värre vare!

Onsdag: Åkte till centrala London idag och såg vakt bytet vid Buckingham Palace och Piccadilly osv. Sen film kväll i mitt lilla rum.

Där har ni mina dagar, snabbt och enkelt :)

Nu ska jag och Nora ner och äta frukost sen åka till Richmond eller kanske westfield :)

Åtta veckor firas med IKEA

Ja, som rubriken lyder.. Varit här i exakt åtta veckor nu och vi drar till IKEA idag för att äta lite köttbullar och handla något billigt. Sen åker pojkarna till granny idag och kommer vara borta nästan hela nästa veka, ilket gör mitt jobb ganska lätt. Rasta hunden och städa lite, plus att jag får fin besök från sverige. Perfekt! 

Nu ligger jag iallfall i min säng och ser rugby vm final. Förstår mig fortfarande inte på sporten riktigt men lite kul o se ändå tycker jag :)

Men är super hungrig nu så ska nog ta mig neråt köket och se vad jag kan hitta på. Macka med jordnötssmör kanske? Jo, tack! 

Ha en trevlig söndag!


Sightseenig lördag

Idag blev det lite sightseeing i centrala London igen. Vi hade lite saker kvar på våran attseiLondon-lista och idag hann vi med att checka av ovanligt många

  • Trafalgar Square
  • M&M world
  • China Town
  • Piccadilly Circus (Första gången för Sofie)


Så detta har varit en effektiv dag måste jag säga! Hann ävn med en mysig lunch :)
Ikväll blir det att vara barnvakt men det klagar jag inte på. Är super trött så en hemma kväll känns perfekt! 

By the way, bara tre dagr kvar tills lillen kommer hit. Caaaaan't wait!

Recept

Hej Sara! :) (Sofies syster) hah

Här kommer receptet som jag hört att du vill ha :)

Till 2 personer

1 avokado
Typ en halv dl creme fraiche
Mycket räkor :)
Lite rödlök
Dill om du vill :)

Dela avokadon i mitten och gröpa ur. Mosa sedan innehållet från avokadon (Inte kärnan men det kanske du förstår, hihi) Blanda sedan i resten, sen börjar festen. HAHA (Sofie är också delaktig i detta, men det kanske du förstår)

Kallt!

Nu är hösten verkligen här! Sjukt kallt är det och över några dagar har det gått från att kunna gå i endast tjocktröja till att frysa ihjäl med jacka. Jag gillar det inte! Men sålänge det inte regnar är det lungt för mig. Regnar verkligen inte så mycket här som jag trodde det skulle göra :)

Igår hade jag en toppen dag by the way. Åkte till westfield och fick en sminklektion på Make Up Store. Det var super kul och resultatet ble jätte bra! Blev dock några hundralappar fattigare pga allt smink jag köpte men men. Värt. På kvällen blev det puben med Soff och det var såklart hur trevligt som helst, och ett extra plus att Emelie tittade förbi en snabbis med :)

Är iallafall jätte glad just nu! Nora kommer ju på tisdag och oj vad kul det ska bli att träffa henne igen. Har ju gått två månader sen sist nu! Hon stannar en vecka och vi får se till och hitta på massa saker här och jag antar att jag får leka turist en helg till. London eye och allt en gång till då :) haha

Men nu ska jag vila lite sen hämta Charlie vid halv 5. Sen blir det köttbullar varesig han gillar det eller inte! MUMS :)


snart så :)

Ledig eftermiddag

Då var det onsdag igen då. Riktigt skönt måste jag säga eftersom det innebär en ledig eftermiddag :) Så ska snart bege mig till Westfields med Emelie för att få vasin snmink kurs på make up store. Så håller just nu på att försöka tänka ut vilka fråga jag ska ställa och hur jag vill bli sminkad. hmm, inte lätt inte! 

Men efter det ska jag iallafall hem hit igen och sätta mig ner ch prata lite med Alex om höstlovet. Nora kanske kommer hit och vi måste planera isåfall så får se hur det blir!

Ikväll tar vi nog oss en cider på favvo baren, jag Emelie och Sofie. Sen är det jobb torsdag och fredag sen äntligen helg igen! wiii

Kort och gott

Blev och vara barnakt ikväll. Har verkligen inget emot det alls :) Allt som krävs av mig är att vara hemma hela kvällen så sköter familjen läggning och allt innan de går ut. Piece of cake! 

Dagen har bestått av att göra frukost och sedan följa killarna till skolan. För en gång skull var vi inte sena! Vi var till och med lite för tidiga tror jag men det är ju ändå det :) Sen stor städning i hela huset och sen en lång springtur. Det var min dag. Ganska nice :) 

Nu ligger jag i min säng och skypar med mamma och Nora. Verkar som om dom kanske tänker skicka hit henne på lovet vilket kan bli skoj. Får se hur det blir bara :) 


Trött

Ojoj, vilken kväll vi hade igår! Riktigt rolig och lyckad var den verkligen. Jag och Emelie tog först en lång springtur på nästan en timme och efter det fixade vi till oss lite och begav oss till min favvo bar. Väl där visade det sig att barenderna kände igen mig från förra helgen (Vet inte om det var bra eller dåigt, vad tror du Sofie? hih) Men men iallafall, det betyde iallafall att vi hade lite kompisar att prata med. Sen hittade vi lite fler killar i vår ålder och vi fick träna mycket engelska hela den kvällen. Haha, men kul var det iallfall :)

När jag väl kom hem och nästan somnat ringde Emelie och hade blivit utlåst så hon fick komma över och sova här. Så kan det gå! Men en toppen kväll hade vi iallafall oh jag tänker spendera dagen i sängen. Nice!



15 oktober

Äntligen fick man en riktigt sovmorgon! Det var välbehövligt kände jag. Så nu ligger jag här i min säng och ser vänner och surfar runt lite. Ska nog snart ner och äta lite frukost och göra i ordning mig för en shopping dag på westfield med tjejerna. Sen får vi se vad vi hittar på ikväll men det blir nog antagligen bara en mys kväll på någon bar någonstans. Haha, vi får väl se antar jag :)

Igår kväll hade jag iallafall en toppen kväll. Mycket god mat hos Emelie så jag är typ ännu mätt!
Till förrätt åt vi avokadoröra med räkor. MUMS!


Till varmrätt blev det pestokyckling på pannkakor. Riktigt gott var det!


Till efterrätt blv det någon kompliserad chokladrätt jag inte minns namnet på, men gott var det :)


Sen blev det Jurassic Park och det värsta av allt är att vi var så mätta att vi inte ens orkade vårt godis?! har nog aldrig hänt förut.. Men det betyder ju att jag har knar till idag :)

Men nu får jag nog börja röra mig neråt köket tror jag. Ha en bra lördag!

Här kommer lite fler bilder från igår kväll

Vi hittade äntligen vår svenska cider! Den smakar ju iallafal inte öl..

Då var det fredag igen då!

Idag är det underbart höst väder här! Luften är sådär mysigt kall medans solen värmer lite grann. Alldeles underbart iallafall! Påminner om hur det brukar vara hemma så här års :)

Men nu ska jag snart gå till parken för att möta upp Max och ha picknick med hans klass. Sen hem och laga mat till dom sen är det dags för helg! Ingen dålig början blir det heller när Emelie "bjuder" å trerätters hos henne :) Mums!

Men där fick ni en snabb uppdatering iallafall. Ciao!

Perfekt torsdag!

Åhh, vilken bra dag det plötsligt blev! Har precis lämnat killarna i skolan och nu ska jag inte hämta dom förrens klockan 6 hos en kompis. Wii! Det betyder just nu lite extra sömn sen så börjar jag städa och fixa efter lunch istället. Love it! :) 

Älskar verkligen hur mina veckor ser ut. Upplägget gör att veckorna går så fort. För det första slipper jag ha ångest på söndagkväll över att helgen är över eftersom mina måndagar inte är så jobbiga alls eftersom jag bara tar dom till skolan sen städar lite. Tisdagen däremot är heldag men känslan när den dagen är slut är så skön eftersom jag då har onsdag framför mig vilket innebär städa i tre timmar bara. Torsdagen brukar vara lika lång som tisdagen men då har man hegen i tankarna hela tiden. Sen fredag är lika lång men som sagt, det är ju fredag så då är man glad hur om helst. And thats my week. You just gotta love it! 

Men nu ska jag försöka soa lite eller se lite vänner maraton. Få se hur de blir :)

12 oktober

Haft en toppen kväll hos Sofie och för en gång skulle känns det inte jobbigt att min half lediga onsdag är slut, föör imorgon är det torsdag och det betyder att det snart är helg igen!! Shit vad veckorna går fort! Helt galet ju :)

Detta blir ett sånt här kort och onödigt inlägg men jag gör det ända. By the way, har denna härliga känslan av längtan till jul just nu, I år betyder ju inte bara julen det vanliga utan även att jag får komma hem till min kära ö igen :) Kan knappt vänta! 

That's all for today.

6 weeks

6 hela veckor då. Vet inte om jag ska säga, reda? eller Inte mer?. Kan inte avgöra om jag tycker 6 veckor är lång tid eller inte.. 6 veckor låter inte så länge när man jämför med 52 veckor. För då har jag 46 kvar. Men när jag tänker på att den längsta tiden jag varit hemifrån förut är två och en halv vecka så är 6 veckor en evighet. Även när jag säger en och en halv månad, OMG känner jag då. Det är länge. Men som sagt, vet inte vad jag känner riktigt. Men jag kommer hem om tio veckor. Det är väl inte så länge eller?


Har haft en ganska nice dag idag. Mest städat men även hunnit med en lång promenad med Rosie och en löptur. Duktig tjej! Tack tack, jag vet. 
Nu ligger jag här, som vanligt, och ser tv och bara är. Imorgon blir det en lång dag då jag även ska vara barnvakt på kvällen. Jaja, vad gör det då? 
Har även en hög med receptböcker bredvid mig som jag tänkt kolla igeom lite när jag orkar. Alex vill nämligen att jag varje måndag ger henne en lista på vad jag tänkt laga för mat till killarna så hon kan handla. Det är inte lätt. Inte alls och jag får lite små panik. Som vanligt.. Men det ska nog ordna sig det med. 

Var även på en mycket speciell plats i parken idag. Det är platsen som ja var första dagen när jag kom hit och det känns alltid så konstigt att gå dit. Haha, vet inte varför! Kommer ihåg den dagen så jäkla tydligt bara och allt jag kände just då. Super excited över allt som jag visste jag skulle få vara med om, blandat med panikkänslor över vad jag gett mig in på.


Här är iallafall stället. Och där fick ni en bild på en av mina bästa vänner här! ROSSSSSIIIEE! :)

Toppen helg

Denna helg har varit den bästa hitentills! Fredagskvällen bjöd på en härlig pizzamaking kväll här hos mig. Som tur var hade vi ett "proffs" i närheten som hjälpte oss lite (Fred) så det blev ganska bra faktiskt. Efter det blev det film kväll på mitt rum och det blev en lite sleep over. Mysigt värre varé :) Lördag morgon vaknade vi iallafall och slog på tv för att få se england bli krossade i rugby VM. Ajaj :( När klockan väl blev tolv var det dags för mig och äntligen klippa av håret!! Hittade en jätte bra salong och fick en super trevlig frisör. Han blev numera min frisör för detta år :) Håret blev bra iallafall. Kortare och brunare så jag är super nöjd :) 

Efter frisörbesöket åkte jag och Sofie och shoppade lite. Försökte hitta något att ha på mig på kvällen med det gick sådär :/ Men vi hittade iallafall en jätte rolig butik där vi handlade en massa julklappar. Hah, vi är ute i god tid i år! :D

Sen fick vi bege oss hem för att göra i ordning oss innan Alex's 40 årsfest. Efter det gick vi hela vägen dit, och den kvällen alltså :) Haha, omg säger jag bara. En öppenbar och två party sugna tjejer säger väl allt. En riktigt rolig kväll var det och vi kraschade i Emelie säng vid 1. Bästa kvällen hitentills och mina värdföräldrar verkade uppskatta att vi kunde komma och liv upp festen lite :) haha

Idag har jag dock inte gjort mycket. mest legat på mitt rum och vilat eftersom jag är såå trött. men har även hunnit klämma in en söndags middag med familjen (som var en smula slitna idag dom med) och farförläldrarna. Som jag säkert nämt innan är alla så artiga här i England och jag bara älskar det! Älskar att jag inte bara kan utan förväntas säga: It was so nice to meet you! med en tillgjord röst till deras föreldrar som är äldre och extra artiga. Svårt att förklara känslan men jag älskar den!

Men nu ska jag försöka röra lite på mig. om jag orkar.

Mätt och glad

Landade precis i sängen efter en trevlig kväll. Åt smarrig kvällsamat med Fred och Alex och njöt av en bulle och lite te efter. Mumsigt värre! :) Allt känns så himla bra just nu! Bara älskar den här familjen! Vilka underbara människor det finns säger jag bara :) Älskar kvällarna när vi bara sitter och pratar om allt och lite till. Lär mig inte bara grymt mycket engelska utan massor av annat med eftersom dom är så smarta! Haha :)

Iallafall, fick precis veta att jag slipper vara barnvakt på lördagkväll då Alex ska ha sin stora 40 årsfest. Inte nog med det, jag blev istället medbjuden. Kommer nog bli riktigt kul och tänker nog dra med Sofie med! Så måste shoppa lite på lördag känner jag. Har verkligen inget att ha på mig! Så lördag blir det fullt upp iallafall. Klippa och färga håret kl 12.00 (!?!??!), på make up store's event efter sen shoppa sen kalas. Härligt!! :D

Men nu ska jag sova lite så jag orkar med morgon dagen. Kommer antagligen inte bli alltför jobbig eftersom Alex är ledig så det är ju skönt!

Så god natt allihopa!



6 oktober

Denna dagen har ju bara börjat för bra! Behövde inte gå med killarna till skolan utan vi fick skjuts av Alex. Inte för att det är lång att gå men, lite lat får man ju vara ibland :) Efter det åkte Alex och jag till parken och tog en springtur med Rosie. Riktigt treligt var det! Så nu städar jag lite smått. Alex är ledig och därför vet vi ännu inte hur eftermiddagen blir. Kanske behöver jag inte göra något mer i dag alls. Vi får se hur det blir... 

Kort och nödvändigt inlägg. not

Bullbak

Idag var det ingen vanlig dag här i huset. Idag var det Alex 40-årsdag och det firades med presenter och blommor :) Efter som jag inte köpt något överraskade jag och Emelie henne med nybakta kanelbullar när de kom hem efter sin shoppingrunda. Oj, vad glad hon blev! Helt till sig var hon :) Så en bra present antar jag..







Vi lämnade bullarna i en liten plast burk med ett kort ovan på. Det står: Happy Birthday Alex (sen lite fine balonger a la Emelie) xo Josein and Emelie. Fan vad snälla vi är! haha :)

Hiss/Diss


Är lite smått rastlös så här får ni en liten hiss och diss lista av mina fem veckor här i London. Enjoy!

Hiss

1. Artigheten

Artigheten här är inte bara överdriven utan också helt fantastisk. I början kunde det bli för mycket och jag kände mig nästan lite stel och oartig i jämförelse med dessa engelsmän ibland. Men nu flyger ord som please, excuse me och thank you ur mig i var och varannan mening och jag börjar passa in. Det är verkligen en skillnad mot där hemma. Vi svenskar är fan lite stela ibland.

2. East Sheen

Mitt lilla samhälle här i London är bara för mysigt och jag älskar det! Det är större än Lau (konsigt nog), men mer kompackt än Visby. Bussarna går hela tiden och samtifigt sm jag har gång avstånd till det mesta, ligger centrala London bara tjugo minuter iväg med tunnelbanan. Så placeringen här är perfekt! Ett mindre, lungt samhälle som passar mig samtidigt som jag har sjukt nära till allt det där stora!

3. En toppen familj

Självklart är jag så enormt lycklig att jag kommit till en sådan fantastisk familj! Dom är så tålmodiga med mig och låter mig göra misstagen som alla gör i början och är så underbart snälla. Det är så AMAZING!

Diss

1. Fygplanen

Asså, i början fasierades jag av flygplanen som landar över mitt hus men nu är det bara irriterande. Speciellt dom som fått för sig att landa vid fem varje morgo. Hallå? Jag försöker sova här! 

2. Hundbajs

Ja, som rubriken lyder. Det är nog bland det värsta som finns med att ha en hund. Usch, usch, usch! 

3. Heltäckningsmattorna

Ni anar inte hur jobbiga dom är att damsuga! Säger då bara det..



Hade förresten en tooppen morgon idag med killarna. Så det kändes så bra! Nu ska jag snart hämta dom i skolan och ta dom till sin extra matte. Efter det lämnar vi av Max på en playdejt på vägen och jag och Charlie ska hem och ha kul. Blir väl antagligen fotboll på bakgården om det inte regnar förstås... Just ja, det fina vädret är nu borta :( forfarande varmt men det har småregnat hela dagen. Antar att det bara är att vänja sig. :)

Alex fyller föresten 40 år imorgon också. Har nu funderat i en vacka på om jag borde köpa något. Svårt att veta tycker jag, men jag har iallafall kommit framtill att jag inte ska göra det. Jag tänkte istället baka lite svenska kanelbullar till henne imorgon eftersom hon gillar det så mycket. Bra va? Kanelbullensdag idag med så tajmingen är ju perfekt! Hoppas på att Emelie kan komma över och hjälpa mig bara :) 



Ingen rubrik idag

Tänkte inte skriva om vad jag gjort idag faktiskt. Gör liksom samma sak varje dag så det blir inte så intressant :) Tänkte istället nämna att Emelie och Elin var jätte duktiga i första rugby mathen igår! Kul och se var det, även fast jag aldrig skulle gör det själv! Men dukitgia var dom iallfall och en vinst fick dom med sig hem, vilket inte är illa för första matchen :) 




Satt även och undrade var det var för fotbollsarena mitt emot. Googlade när jag kom hem och det visade sig vara Fulhams hemma arena :) Nu vet jag var jag ska hänga när Chelsea har borta match mot Fulham :)

På tal om igenting, måste bara nämna att jag fick en chock när jag letade efter någon bra film att se på tv härromkvällen. Hittade "Titanic 2" på en kanal och det var ju en riktig och seriös film? Trodde bara det var ett oseriöst skämt när jag hörde man skulle göra en till sådan film men tydligen inte. Här har ni trailern iallafall (för er som inte tror mig) Såg bara lite av den men är inget att rekomendera! Vem är så dum och försöker göra en remake på världens bästa film liksom?! Dömt till att misslyckas..


Nej, men nu ska jag nog bege mig hem till Sofie för lite godis och mys :)

2 Oktober

Sitter på mitt stekheta rum och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Alla tre fönster är öppna men varmt är det ändå. Tydligen ska värmen hålla i sig till på onsdag vilket ingen klagar på. Inte alls! Men nu är då frågan vad man ska hitta på? Vill sola men uteplatsen är upptagen förtillfället. Någon typ av storstädning verkar det som :) Hinner inte gå iväg någonstans eftersom jag ska och se Emelie spela sin första rugby match om typ två timmar(?!?!) Kommer antagligen bli ganska underhållande så kameran ska med! :) 

Iallafall, igår kväll blev det ett litet besök på pubben i Barnes med Sofie, Emelie och Gaby. Mycket trevligt var det. Sen begav vi oss hem till Emelie, som är ensam hemma hela helgen, och hade en liten mysig sleepover. Så kom egentligen precis hem därifrån och vet verkligen inte vad jag ska hitta på. 

Men men, så var det med det. Hoppas ni har det lika varmt och trevligt där hemma! :)



Första oktober

Värmeböjlan fortsätter och det känns som om det bara blir varmare och varmare här. Klagar fortfarande inte! :)
Kom precis hem från några timmar vid ponden med Sofie. Det blev ettt besök vid totally swedish affären och sedan mys i parken. Varmt var det ju också så nu är jag lite trött. 

Ska nog gå ner och njuta lite mer av solen innan en försvinner för i år! Men först ska jag sammanfatta gårdagen.

Jobbade hela dagen, men klämde även in en picknick i parken med Emelie och Sofie. Mycket trevligt var det! Sedan följde Sofie med mig och hämtade killarna i skolan och sedan gick vi med dom till kalaset de skulle på. Det var min arbetsdag, inte alltför ansträngande måste jag säga :) På kvällen såg vi bio i Westfield, jag och några till, vilket var roligt. Fick använda mitt CSN-kort för första gången med. Lite otippat att de kunde funka här liksom :)
Efter bio besöket begav vi oss in till stan i jakt på en bra bar, men det gick sådär.. Efter mycket vandrande mellan Oxford street och Picadilly tog vi nattbussen hem och jag somnade som en stock!

Ikväll tänkte vi däremot gå till en bra bar här i Barnes som Sofie gillar. Det blir nog jätte kul tror jag och hoppas några fler kan följa med :)

Men nu ska jag ner och sola lite till innan familjen kommer hem igen! Kram


Från vår picknik igår




Från parken idag :)

Glada var vi iallafall :)

RSS 2.0